• Lecture

PechaKucha Night

  • Industrial design and products
  • Architecture
  • Interior
  • Urban planning
  • Fashion and textile design
  • Service design
  • Graphic design
  • Sustainability
  • Food
When
Sep 12, Sat 20:00-22:00
Where
Olympiastadion
Event type
Selling Tickets
Accessibility for all
Yes
Event price
10/20€

One of the most popular presentation formats in the world and the most eagerly anticipated evening event of the Design Week finds a worthy venue this year as the PechaKucha speakers climb on stage on the green of the Olympic Stadium! The rules of the talk format are clear: 20 images in 20 seconds, which allows each speaker to talk for six minutes and 40 seconds in total on any topic they may choose. This event concept developed by Japanese architects has spread across 1200 cities, and Luovi Productions behind HDW has been organizing PechaKucha nights in Helsinki for nearly 20 years. Over the years, we’ve heard about a chef’s spa experience as well as from a fashion designer inspired by Soviet architecture, a graphic designer fascinated by traffic signs and a photographer crazy about football, for example. This year we’ll hear from Helsinki’s Deputy Mayor Anni Sinnemäki, film director Virpi Suutari and architect Teemu Kurkela, among others.

Buy tickets

 Meet all the speakers. The event is held in Finnish.

Annaleena Hakola.

Annaleena Hakola 

Designyritys Hakolan yrittäjä ja toimitusjohtaja. Annaleena lähti 5 vuotta sitten uudistamaan vuodesta 1963 toiminutta perheyritystään, ja nyt Hakola on noussut Suomen yhdeksi kirkkaimmista designmaailman tähdistä. Annaleena on myös muotoilija ja kahden pienen pojan äiti.

Teemu Kurkela.

Teemu Kurkela

Teemu Kurkela on arkkitehti ja yksi JKMM Arkkitehtien perustajaosakkaista. Teemu on hitaasti siirtymässä purjehduksesta joogaan ja maailman parantamiseen eri tavoilla.

Helena Puolakka.

Helena Puolakka

Helena Puolakka on yksi Suomen arvostetuimmista keittiömestareista ja Alvar ja Aino Aallon suunnitteleman ravintola Savoyn Chef Patron. Ennen Suomeen palaamistaan keväällä 2019 Puolakka työskenteli yli 20 vuotta ulkomailla ja niistä seitsemän vuotta kolmen Michelin-tähden ravintoloissa: keittiömestarina La Tante Clairessa Lontoossa ja Pierre Gagnairen kanssa Hotel Balzacissa Pariisissa.

Puolakan lapsuuden kesät saaristossa pyytäen, kalastaen ja keräillen saivat hänet haaveilemaan kokin ammatista ja ovat sittemmin vaikuttaneet suoraan häneen työhönsä.

Anni Sinnemäki.

Anni Sinnemäki

Anni Sinnemäki on Helsingin kaupunkiympäristöstä vastaava apulaispormestari ja kaupunginvaltuutettu. Hänen toimialaansa kuuluvat muun muassa maankäyttö, kaupunkirakenne, ympäristöasiat, kaavoitus ja liikenne. Aiemmin hän on toiminut kansanedustajana, Suomen työministerinä, Vihreiden puheenjohtajana sekä Helsingin kaupunkisuunnittelusta ja kiinteistötoimesta vastaavana apulaiskaupunginjohtajana.

Antti Kangas.

Antti Kangas

Antti Kangas on tutkija, ohjelmistoarkkitehti, suunnittelija ja bioanalytiikan asiantuntija, joka on ollut erilaisilla rooleilla mukana lähes sadassa vertaisarvioidussa tieteellisessä julkaisussa. Työssään hän pyrkii yhdistämään tiedettä, teknologiaa ja designia löytääkseen uusia dataan perustuvia ratkaisuja terveydenhuollon suurimpiin ongelmiin. Kangas on Nightingale Healthin teknologiajohtaja ja yksi sen perustajista. Nightingale Health on kehittänyt kansainvälistä tunnustusta saaneen verianalyysin, joka auttaa sekä tiedettä, että yksilöitä ennaltaehkäisemään vakavia sairauksia.

Ervin Latimer 

Kansainvälistä uraa tehnyt vaatesuunnittelija oli ensimmäisenä suomalaisena arvostetun H&M Design Award 2019 -kilpailun finaalissa. Ruskeat Tytöt Median toimituspäällikön töiden lisäksi hän on vapaa kirjoittaja ja queer-taiteilija.

Virpi SuutariVirpi Suutari 

Palkittu dokumenttielokuvaohjaaja, jonka tunnetuimpia töitä ovat mm. Aalto (2020), joka saa ensi-iltansa Helsinki Design Weekin aikana. Suutarin dokumentteja ovat myös Yrittäjä (2018), Eleganssi (2016), Eedenistä pohjoiseen (2014) ja Joutilaat (2001). Hän on toiminut taiteilijaprofessorina vuosina 2012–2016 ja hän on Euroopan elokuva-akatemian jäsen.

Aliina KauranneAliina Kauranne

Helsingissä asuva ja työskentelevä kuvittaja ja graafinen suunnittelija käsittelee satiirisissa teoksissaan luovan alan aiheuttamia paineita sekä designkuplassa elämiseen liittyvää arkipäivän kauhua ja ahdistusta. Hänet on palkittu edellä mainittuja aiheita käsittelevistä teoksistaan Vuoden Huiput-kilpailussa vuosina 2016 ja 2019, sekä Vuoden Kuvittajana keväällä 2020.

Anni SaukkolaAnni Saukkola

Uuden sukupolven lääkäri ja somevaikuttaja on lempeyden ja sivistyksen puolella. Saukkola pitää suosittua Lääkäri Anni -Instagramtiliä (@laakari.anni). Hänen missionsa on tehdä tieteestä inhimillisempää ja arkisempaa.

Erkki AlajaErkki Alaja

Liikuntaneuvos Erkki Alaja (s 1952) tunnetaan monipuolisena urheilukulttuurin asiantuntijana, urheilumarkkinoinnin uranuurtajana ja copywriterinä. Alaja on kirjoittanut myös 15 tietokirjaa.


Map

Subscribe to the Helsinki Design Weekly newsletter

Helsinki Design Weekly is an online design publication presenting timely phenomena in the field of design and raises discussion about the future of the industry bolstered by top writers on the front lines.