Tuotannot

October 17, 2016

Design Diplomacy

© Aino Huovio
© Aino Huovio

"Mitä isovanhempiesi taitoa ihailet?"

"Mikä on kaunista?"

"Mikä on ihmiskunnan suurin haaste ja miten muotoilu voi ratkaista sen?"

Design Diplomacy on Helsinki Design Weekin vuonna 2016 luoma keskusteluiltojen sarja, joka vie kävijät lähelle diplomaattista elämää.

Suurlähetystöissä järjestettävissä illoissa on kaksi puhujaa, yksi paikallinen ja yksi suurlähetystön kotimaasta tuleva muotoilun ammattilainen. He kohtaavat iltoja varta vasten luodun yllättävän korttipelin äärellä. Leikkisä ja älykäs kysymyspatteristo haastaa sekä puhujat että yleisön. Koska puhujat eivät voi valmistautua kysymyksiin etukäteen, heistä paljastuu yllättäviä puolia.

Noin puoli tuntia kestävien keskustelujen lisäksi illoissa pääsee kuulemaan kiinnostavia yksityiskohtia uniikeista tiloista ja niiden arkkitehtuurista lasillisen ääressä. Konsepti yhdistää diplomaattiset puitteet rentoon keskusteluun ja luo merkittäviä kansainvälisiä yhteyksiä suurlähetystöjen, muotoiluammattilaisten ja yleisön välille.

Helsinki Design Week kehitti Design Diplomacyn vuonna 2016 ja se julkaistiin osana festivaalin ohjelmaa. Nyt suuren suosion saavuttanut konsepti leviää maailmalle osana Suomi100-ohjelmaa.

Lisätietoja antaa tapahtuman tuottaja Helena Fernström, helena.fernstrom@helsinkidesignweek.com.