Weekly
  • Ilmiö
  • Uutiset

Tutustu Helsingin yliopiston uuteen Tiedekulmaan ja Aalto-yliopiston remontoituun Dipoliin

  • Dipoli
  • Tiedekulma
title

Tänään juhlitaan Helsingin yliopiston uuden Tiedekulman tilojen avajaisia. Tutustu myös Espoon Otaniemessä sijaitseva Dipoliin, joka on nyt remontoitu entisajan loistoon ja muokattu Aalto-yliopiston uudeksi päärakennukseksi.

 

Tiedekulma, Yliopistonkatu 4

 

Helsingin yliopiston entinen hallintorakennus muutettiin peruskorjauksen yhteydessä tieteen ja yhteiskunnan kohtaamispaikaksi, Tiedekulmaksi. Peruskorjauksen suunnittelusta järjestetyn arkkitehtuurikilpailun voitti JKMM Arkkitehdit. JKMM on suomalainen arkkitehtitoimisto. © Helsingin yliopisto, Matti Pyykkö

 

Arkkitehtuurikilpailutuksen ohessa hankkeen päätoteuttajaksi valittiin SRV-Rakennus Oy. Peruskorjaus toteutettiin allianssimallilla, jossa hankkeen osapuolet suunnittelevat ja rakentavat kohteen yhteistyössä alusta alkaen. Malli on Suomessa vielä melko uusi. © Helsingin yliopisto, Eliel Kilkki

 

Tiedekulman uusilla monipuolisilla tiloilla halutaan innostaa rentoon pistäytymiseen, viihtyisään oppimiseen, äänekkääseen yhteistyöskentelyyn ja mielenkiintoisiin kohtaamisiin. Voit varata tiloja työskentelyyn tai tapahtumiin, ottaa loosin tai pöydän vapaasti haltuun tai vain käydä katsomassa, mitä talossa tapahtuu. © Helsingin yliopisto, havainnekuva

 

Uudistunut Tiedekulma on täynnä mahdollisuuksia, muokattavia yhteistyöskentelytiloja ja rentoa yhdessäoloa, joita juhlistetaan Tiedekulma Grand Openingissa 20.9. Avajaisissa pääset pioneerina tutustumaan tiloihin ja syksyn ohjelmaan. © Helsingin yliopisto, Matti Pyykkö

 

© Helsingin yliopisto, Matti Pyykkö

 

Dipoli, Otakaari 24

 

Dipoli on vuonna 1966 valmistunut Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan omistama rakennus Espoon Otaniemessä. Se rakennettiin Teknillisen korkeakoulun (TKK) ylioppilaskuntataloksi ja se on suunnitellut arkkitehdit Raili ja Reima Pietilä. Dipoli remontoitiin entisajan loistoon ja rakennuksesta muokattiin Aalto-yliopiston uusi päärakennus. © Tuomas Uusheimo

 

Remontin tarkoituksena oli palauttaa rakennuksen arkkitehtuuri alkuperäiseen loistoonsa. Esimerkiksi kattoikkunoita ja betonilattioita palautettiin alkuperäiseen asuun. Peruskorjaus on Arkkitehtitoimisto ALA:n käsialaa. © Tuomas Uusheimo

 

Rakennukseen on tullut kuitenkin muun muassa uusia huonekaluja sekä kolme uutta ravintolaa. Uuden ravintolan avulla on tarkoitus houkutella Dipoliin ihmisiä muualta Espoosta ja Helsingistä asti. Sisustussuunnittelusta vastasi Tuuli Sotamaa. © Mikko Raskinen

 

Isot juhlasalit säilyvät myös edelleen kokous-, ravintola- ja tapahtumakäytössä. © Mikko Raskinen

 

Remontin yhteydessä rakennukseen tehtiin myös tuntuva saneeraus. Rakennuksesta uusittiin muun muassa ilmastointi ja siihen rakennettiin maalämpöjärjestelmä. © Tuomas Uusheimo

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tilaa Helsinki Design Weekly sähköpostiisi.

Helsinki Design Weekly -verkkojulkaisu esittelee muotoilukentän ajankohtaisia ilmiöitä eturivin kirjoittajien voimin ja herättää keskustelua alan tulevaisuudesta..